keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Päivitys edelliseen kirjoitukseen: lähete tutkimuksiin!

Hei! En ehtinyt onneksi kuin yhden yön yli murehtia tuota eilistä lääkärikäyntiä, kun tänään sain yllättäen soiton sairaalalta. Minulle on kuulemma lähete ja pyysivät perjantaina sinne käymään. Olin niin yllättynyt, etten hoksannut kysyä edes, mitä lähete koskee. Tuli vaan kiire äkkiä etsiä kynä ja paperia, jotta saan ajan merkattua ylös. Varmaan siis tuota eilistä lääkärikäyntiä. Kai ne nyt mittaavat lantiotani ja arvioivat synnytystapaa/vauvan kokoa vielä keskussairaalalla! :) Olo on helpottunut. Olen vain ihmeissäni, kun ei se lääkäri maininnut mitään, että laittaisi minulle lähetteen tutkimuksiin vaan antoi ymmärtää ihan muuta.

5 kommenttia:

  1. Hyvä että tutkiivat enemmän tilannetta!
    Miusta on ollu outoa kun vauvasta ei ole annettu painoarviota lainkaan.
    Miulla oma paino noussu tasaisesti niin oletetaan, että vauva on keskikäyrillä kasvanu.

    Meillä elellään jännittäviä päiviä,viikkoja nyt kasassa 41+0.
    Viime päivinä ollu kipeitä supistuksia, välillä säännöllisiä ja sit häviäävät.

    Hyvää loppuodotusta siulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harmi, ettet painoarviota ole saanut. Kyl se on helpompi kuvitella ja miettiä, et millainen vauva on, jos osaa vähän varautua onko iso vai pieni vauva tulossa. Sinullekin pikkuinen ehtinyt jo nyt varmasti syntymään. Toivottavasti kaikki meni hyvin!

      Poista
  2. Onneksi tosiaan tutkivat! Kyllähän yli 4kg lapsi on iso synnyttää oli äiti minkä kokoinen tahansa, muttei kuitenkaan automaattisesti tarkoita vaikeaa synnytystä.

    Itselläni edellinen tuli esikoinen jalat edellä ja synnärillä arvioivat koon -500g ja koska jalat edellä niin kaksi lääkäriä tutkivat (nopealla nyrkkitestillä) että mahtuu tulemaan. Minulla siis mittaa 155cm mutta sattuupa olemaan "synnyttäjän lantio" lääkärien mukaan. Hyvin se sieltä tuli.

    Tsemppiä, toivottavasti saat vastauksia ja hyvää kohtelua!

    VastaaPoista
  3. Joko siellä on nyytti sylissä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Kiitos, sitä ne on hokeneet neuvolassa ja lääkärissä, ettei päältäpäin voi arvioida onko synnyttäjän lantio vai ei. Hyvä, että sinulla sujunut synnytykset hyvin!

      Ja ihan oikein arvattu, viikko sitten syntyi. Siksi blogissa ollut nyt hiljaiseloa :) Tuon lähetteen käynniltä en enää kotiin palannut vaan jouduin jäämään suoraan sairaalaan synnytystä käynnistämään! Painoarvioksi saivat 4,3kg ja se oli peruste käynnistykselle. Kävin magneetissa lantiomitat kuvauttamassa ja sen perusteella lääkäri arvioi alatiesynnytyksen olevan mahdollista. Nyt oltu kolme päivää kotona, kun sairaalareissulla vierähti yhteensä 8 päivää käynnistyksen ja sektion takia. Kirjoittelen niistä paremmalla ajalla enempi.

      Poista