perjantai 17. heinäkuuta 2015

Angelsounds Jumper Doppler : ensitestaus ja käyttökokemuksia

Minun ostamani doppleri, Angelsounds Jumper, saapui supernopeasti jo tiistaina! Maanantaina myyjä sen oli postittanut ja odotin sitä saapuvaksi aikaisintaan keskiviikkona. Oli siis iloinen yllätys, kun tiistaina päivällä päätin käydä katsomassa postit ja sielläkin olikin paketti minulle! Onneksi mahtui postilaatikkon, ettei tarvinnut postista hakea :)

Olihan sitä pakko mennä heti testaamaan. Mukana tuli vain itse laite, ultrausgeeliä ja kuulokkeet.



Ohjeeksi myyjä oli laittanut, millaisen pariston tarvitsee (neliskanttinen) ja onneksi meillä oli sellainen ylimääräisenä palovaroitinta varten hommattuna. Käyttöohjeita tai pakkausta ei ollut, mutta en olisi niitä kaivannutkaan. Netistä onneksi helposti löytää tietoa laitteesta ja sen käytöstä. Katsoin Youtubesta muutaman ohjevideon, jotta tietäisin, miltä ne sikiön sydänäänet kuulostaa.

Laite on todella helppo käyttää! Kuulokkeille on kaksi paikkaa, joten kaksi ihmistä voi kuunnella sykkeitä yhtä aikaa. Tämä on kätevää, kun meillä ainakin mieskin haluaa välillä kuunnella pikkuista. Laitteessa on vain yksi painike: pyöritettävä on/off-nappula, josta säädetään samalla voluumia. Laitteen päälle syttyy pieni vihreä merkkivalo virran ollessa päällä. Geeliä laitetaan laitteen pohjassa olevalle pyöreälle anturille. Sitten vaan laite alavatsalle ja kuuntelemaan! :) Jos ostat laitteen, jossa ei tuota geeliä tule mukana niin netistä selvitin, että siihen tarkoitukseen käy myös vesipohjainen liukuvoide, jota myydään ihan lähikaupoissa (ainakin meidän salessa on RFSU:n vihertävää tuubia näkynyt) tai tavallinen kosteusvoidekin ilmeisesti käy. Itsellä tuli tuossa mukana geeliä puolipurkkia ja uskon sen riittävän pitkään niin ei ole tarvetta testata noita muita geelin korvikkeita ainakaan vielä.

Pari käytännönvinkkiä, jotka nyt muutaman kerran jälkeen olen doppleroinnista oppinut tai havainnut:
- Geeliä ei kannata liikaa lotrata ja levittää ympäri mahaa niin kuin ekalla yrityksellä tein. Se on aika tahmaista ja sotkuista ja silloin sitä menee helposti dopplerin paristoluukun ja reunojen ympärille. Teettää lisätyötä puhdistusta ajatellen.
Mallivideosta huomasin, miten geeliä kuuluukin levittää vain siihen anturille ja olen kokenut tämän hyväksi. Ei kulu niin paljon geeliä ja laite pysyy siistimpänä.
- Ainakin nyt näin alkuraskaudessa (tänään raskausviikot 12+0) kohtu on vielä paljon navan alapuolella. Kannattaa siis aloittaa ultraaminen karvoituksen rajaseudulta ja edetä siitä muutamia senttejä ylöspäin.
- Omalla kohdalla huomasin myös sen, ettei kannata kokeilla etsiä sykkeitä, jos virtsarakko on täynnä! Jotenkin ajattelin, että kun ultraan mennessä pitää virtsarakon olla melko täynnä niin että sama pätisi tähän dopplerointiinkin. Ei ainakaan minun kohdallani päde. Virtsalla käynnin jälkee jumputus löytyi heti, kun ennen sitä en ollut löytänyt mitään vaikka useita minuutteja etsin!

Olen ehtinyt vasta muutaman kerran käyttää doppleria ja joka kerralla olen löytänyt sikiön sykkeen. Ensimmäisellä käyttökerralla (rv 11+4) en ollut heti ihan varma, mutta nyt varmasti tunnistan tuon äänen. Sikiön syke on kaksi kertaa omaa sykettä nopeampi ja kuulostaa ns. höyryveturilta tai kavion kopseelta. Muita ääniä, joita vatsalta kuuluu ovat oma normaali syke ja istukan virtaukset. Istukan virtaukset ovat sellaisia viuh-viuh-ääniä. Alkuun ne voi helposti sotkea sikiön sykkeeseen, kun ovat kuitenkin erilaiset kuin oma sydämen syke. Mutta kun onnistuu löytämään sen sikiön sykkeen, mikä on tuplasti istukan ääntä nopeampi, ei enää erehdy :) Sikiön syke on jotain 130-170 sykkeen väliltä minuutissa. En ole koettanut laskea, kun se on niin nopea. Monissa vähän paremmin varustelluissa dopplereissa on sykelaskuri ja jotkut myös myöhemmillä raskausviikolla laskevat myös potkut!

Tämä Angelsounds Jumper on ns. dopplereiden karvalakkimalli, perusmalli, jolla pärjää ihan hyvin :) Olen tyytyväinen ostokseeni, josta 15€ (sis. postit) ei ollut ollenkaan paha hinta. Nyt sain vähän mielenrauhaa, että joku tuolla masussa vielä asustaa elossa. Ultra on ensiviikolla ja silloin selviää tarkemmin, miltä tuo meidän nyytti näyttää! Nyt viikonloppuna lähdemme tosiaan miehen perheen ja sukulaisten kanssa mökkeilemään ja varmaan joudumme heille nyt raskausuutisen möläyttämään. Vähän jännittää, oikeastaan enemmän jännittää tuo mökkireissu kuin ensiviikon ultra! :D Ensi viikolla kuulumisia seuraavan kerran! Hyvää viikonloppua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti