lauantai 15. elokuuta 2015

Heräteostoina ensimmäiset vauvan vaatehankinnat

Tuli tänään tehtyä ensimmäiset vauvan vaatehankinnat, kun kävin kirppareita ja alennusmyyntien rippeitä kiertelemässä. Ei ihan tyhjin käsin viitsinyt lähteä vaan päätin uskaltaa nyt ostaa jo jotain :)



Vielä ei ole sukupuoli tiedossa, joten pitää koettaa ostaa suht neutraaleja vaatteita. Tykkään itse kovasti sinisestä ja turkoosinvihertävistä sävyistä ja ne sopivat mielestäni myös tytöille :) Enkä noista kauppojen vauvan vaatteista kyllä osaa sanoa ovatko ne tytöille vai pojille alunperin ellei väri/kuviot sitä selkeästi paljasta?

Vastasyntyneelle nämä vaatteet ei vielä käy, kun ei ollut niin pieniä kokoja. Arvelisin, että ehkä 4-7kk vanhalle nämä vois sopia riippuen tietenki syntymäpituudesta ja kasvutahdista. Siniset housut oli kirppikseltä 50 sentin löytö. Oli hyväkuntoiset ja koko niissä näytti olevan 68cm. Vertasin sitä kokoa noihin raidallisiin pöksyihin ja nuo raidalliset kyllä oli isommat vaikka niissä sama koko. Ehkä kirppiksen housut on kutistuneet ja vastaavat kokoa pienempää. Merkkinä niissä on Fixoni. Onko lukijoilla kokemusta tämän merkin laadukkuudesta, kannattaako jatkossa ostaa?

Raidalliset pöksyt ja tuo kaktuskuvioinen shortsihaalari(? vai mikä tämä nyt edes on) ovat molemmat Lindexiltä. Haalarin koko on 62cm ja nuo pöksyt edellä jo mainittu eli 68cm. Saatoin kyllä ostaa nyt liian pienenä tuon haalarin lämpimiä kelejä ajatellen... Ehkä se ei kesällä enää sovi tammivauvalle? (laskettu aika 25.1.) Siinä vaan on kätevästi nepparit joka puolella niin pukeminen ainakin taitaa olla helppoa. Mut jospa meillä ois edes sisällä niin lämmin, että vauva tarkenis käyttää sitä jo keväällä tai menisköhän tuo myös uniasuna. Kauheaa, kun olen vielä ihan pihalla vauvojen vaatetuksesta eikä ole mitään tietoa, millaisia vaatteita kannattaisi hankkia. Noh, onneks nuo saa varmasti myytyä eteenpäin, jos ovat hutiostoksia! Hintaa jäi nyt n. 3€/vaate :) Kertokaa myös, mitä mieltä olette Lindexin vauvan vaatteista eli laadusta ja vastaavatko miten kokoaan?

Itselle ostin samalla Lindexiltä nuo vaaleanpunaiset imetysliivit. Kuulin, että synnyttämään lähtiessä kannattaa varata pehmeät saumattomat/kaarituettomat liivit matkaan sairaalaan ja nuo saattais sit olla hyvät. Jos vaan mahtuvat päälle! Koko niissä on S ja olettaisin, että kun olen ennen raskautta käyttänyt n. 70A/B-75A/B kokoisia niin saattais talvella tissit tuohon liivimalliin edelleen sopia. Ei ainakaan nyt ole vielä tarvinnut hankkia isompia liivejä vaan rintavarustus on sopinut nyt hyvin entisiinkin vaikka vähän muhkeammaksi onkin tullut, menossa siis raskausviikko 16+5. Olivat 70% alessa niin pakko jo oli ostaa :)

2 kommenttia:

  1. Ihania löytöjä olet löytänyt vauvalle! Itse en ole vielä osannut mitään ostaa, mutta viime viikolla hain lastentarvikeliikkeen babyboxin, josta löytyi jo pientä kivaa hypisteltävää. Itse olen melkein samoissa vaiheissa raskautta nyt, sillä laskettu aika on 1.2. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen vähän arastellut ostamisia mutta nyt päätin, että alan viimein hiljalleen jotain pikkuvaatteita hankkia. Tuo babybox on myös tarkoitus hakea, kunhan saan aikaiseksi joskus kipaista sen koodin kanssa sinne lastentarvikeliikkeeseen! :)

      Poista