perjantai 25. syyskuuta 2015

Flunssa iskee - Mitä lääkkeitä ja apukeinoja sallittu käyttää raskausaikana?

Tämä viikko on sujunut hieman vaisuissa ja flunssaisissa merkeissä. Mies oli viikonloppuna metsätöissä ja oli siellä vähän vilustunut ja tullut kipeäksi. Noh, tarttuihan se flunssa sitten minuunkin tällä viikolla vaikka kuinka koetin sitä välttää. Toki voi olla mahdollista, että olen flunssapöpöjä saanut töistä asiakkailtakin, mutta todennäköisesti tuo miehen sairastuminenkin on vaikuttanut.

Pari päivää sitten meinasi alkaa kurkkukipu ja otin avuksi heti bafucinit, joita lääkekaapista sattui löytymään. Strepsilsit oli loppu. Niin ärsyttävää, kun mies syö viimeiset eikä koskaan osta lisää ja sitten kun itse tarvitsisin niin niitä ei olekaan... Onneksi oli bafucinia ja nyt ainakin tuntuu, että sain niiden avulla kurkkukivun pidettyä poissa ennen kuin se ehti kunnolla päästä vauhtiin.

Toinen oire eli nuha, onkin sitten huomattavasti vaikeampi selätettävä. Mulla on jatkuvasti pientä allergista nuhaa vuodenajoista riippumatta, kun olen allerginen niin monelle. Siitepölyt ja huonepöly aivastuttaa, mutta allergialääkitystä (Heinix) käytän pääasiassa kissamme takia. Siksi onkin vähän hankalaa tunnistaa milloin nuha on muuttumassa flunssanuhaksi ja milloin on vain allergiasta johtuvaa. Kävin myös koiranomistavalla kaverilla kylässä ja aattelin nuhan/aivastelun lisääntymisen johtuvan vain koirasta. Noh nyt yön jälkeen on kyllä pää niin tukossa ja korvat lukossa, ettei kunnolla kuule ja täytyy hengittää suun kautta. Googlailin pikaisesti nuo nuhasumutteet, finrexinin, duactin jne. joita meiltä kaapista löytyy, mutta ne näyttäisivät olevan ei suositeltavien listalla raskausaikana.

Ensiavuksi kokeilen nyt veteen liotettuna c-vitamiiniporetablettivettä (friggs mustikanmakuinen). Panadol hot:a ihmiset on suositelleet, mutta en nyt ennen viikonloppua kerkeä apteekissa käydä apuja kyselemässä, kun tänään pitäisi vielä iltavuoroon lähteä. Myös nenäkannua on joku suositellut ja sitä olen myös miettinyt testaavani jossain vaiheessa. Sellaisen hankinta on ollut mielessä jo vuoden, mutta vielä en ole saaut aikaiseksi hankkia ja kokeilla...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti