tiistai 27. lokakuuta 2015

Kolmas neuvolakäynti ja sokerirasituksen tulokset

Eilen meillä oli kolmas nevuvolakäynti raskausviikolla 27+0. Sain samalla myös tietää sokerirasituksen tulokset. Mies oli myös mukana ja käynti meni hyvin. Tällä kertaa olin varautunut pissanäytteen antamiseen käymällä yöllä vessassa ja pidättämällä aamupissaa neuvolakäyntiin asti. Pissanäytteessä ei ollut ongelmaa vaan se oli normaali.

Sokerirasituksen tulokset oli myös mun kohdalla ok. Eka paastoarvo oli 4.3. Tunnin jälkeinen arvo 8.2 ja muistaakseni viimeinen 2h jälkeinen arvo 6.2. Tuo viimeisin arvo kuulemma oli aika lähellä rajaa, mutta nyt selvisin ns. puhtain paperein. Neuvolatätille vaan käynyt pieni kömmähdys äitiyskorttia kirjoittaessa oli merkannut vahingossa myös 2h kohtaan 8.2. Pitää pyytää ens kerralla korjaamaan.

Kohdunpohjan korkeus eli sf-mitta oli nyt 27 eli mennään edelleen ihan yläkäyrällä. Jännä nähdä jatkuuko sama linja vielä seuraavassa neuvolassa, joka on neljän viikon päästä. Jos jatkuu niin silloin mun sf-mitta saattais olla jo 30 tai vähän päälle... Neuvolan täti kyl sanoi, et näin "alhaisilla" viikoilla ei vielä kovin paljoo voi luvuista päätellä ja kuulemma näin pienellä/lyhyellä nuo lukemat voi koosta johtuen olla suuret. Eli seurataan tilannetta ja toivon, ettei sieltä oikeesti tule mitään jättiläisvauvaa! :D Vaikea kuvitella, et masussa ois joku 4kg möhköfantti ;)

Vauvan sykkeet oli ok, vaihteli 130-146 välillä. Hyvä, voimakas syke oli. Pikkuinen oli myös ns. raivotarjonnassa eli ihan niin kuin olen aatellutkin potkujen perusteella. Ja sen perusteella, kun kävely/lenkkeily on hankalaa. Tuntuu, että pienen pää painaa virtsarakkoa/alapäätäni niin et aina alkaa heti pissattaa. Vauva ei kuitenkaan ollut liian alhaalla lantiossa vaan terkkari sanoi masua tunnustellessa pikkuisen pään "muljunneen" hyvin heilutellessa.

Neuvolakäynnillä pikkuinen tais olla unilla, kun ei potkiskellut oikeastaan yhtään. Mut tuota edeltävä yö menikin kokonaan valvoessa. Mahassa oli ekaa kertaa ihan älytön myllerrys koko yön. En jostain syystä saanut unta vaan pyörin sängyssä ja varsinkin aina kylkeä kääntyessä tuntui paljon liikkeitä eli en ollut ainoa, joka vietti yön hereillä.

Muuta ei tuolla käynnillä oikeastaan ollut. Toki kyseli vointia ja onko ollut supistuksia jne. Mutta kerroin kaiken olleen ihan ok ja pystyväni vielä töissä käymään. Enkä supistuksiakaan ole tuntenut enkä niitä varmaan tunnistaisi edes vaikka olisi ellei ne oikeasti ole tosi kivuliaita/kovia. Veikkaan, että mulla saattaa olla vähän korkeampi kipukynnys, kun en esim. hammaslääkärissä ota puudutuksia ja tottunut epämääräisiin vatsakipuihin/-väänteisiin ilman, et niihin kauheesti reagoin. Ainut vaiva, mistä neuvolassa mainitsin oli nuo suonenvedot/krampit ja et töissä pitkään kassalla istuessa kertyy nestettä jalkoihin ja pohkeisiin niin et jalat on iltaisin ihan pökkelöt. Mut eipä se neuvolantäti osannut muuta apua antaa kuin kehotti jatkamaan magnesiumin syöntiä ja hieromaan niitä iltaisin.

Ihan kohta olisi edessä perhevalmennuksen käynti ja parin päivän päästä neuvolan hammashoitajan tapaaminen! Kerron noista sitten seuraavissa kirjoituksissai :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti