tiistai 13. lokakuuta 2015

Vaunujen valintaa: Brio Smile

Käytiin viime viikonloppuna katsomassa lastentarvikeliikkeissä vähän vaunuja miehen kanssa. Meidän kaupungissamme ei ole kuin vain kolme liikettä, jotka vaunuja myy. Kävimme kahdessa, kun emme muistaneet tuon kolmennen myyvän myös vaunuja.

Ensimmäisessä liikkeessä saimme heti hyvää palvelua ja myyjä tuli opastamaan. Heillä ei ollut myynnissä kuin muutamia eri merkkejä ja malleja, joten ei ollut vaikeuksia valita niistä omiin tarpeisiin sopivimpia. Myyjä suositteli Brion Smile- ja happyvaunuja, joista Smile oli sellainen, mitä olin jo aiemmin käynyt siellä kurkkimassa. Mies testasi työnnellä Smileä liikkeessä ja oli ns. myyty :) Tykkäsi kovin, kuinka ketterä ja helppoa vaunun kanssa oli liikkua. Vertasi Brio Happy -malliin, missä ei kääntyviä pyöriä ollut. Smilet vaikutti meille just hyviltä, kun menevät pieneen tilaan ja on helppo kasata & koota. Happyt olivat niihin verrattuna kunnon sotavaunut ja liian jykevät. Meillä säilytystilan kanssa ongelmaa ja siksi halutaan mahdollisimman pienet ja monikäyttöiset vaunut. Kääntyvät etupyörät myös helpottaa vaunujen sisälle saamista ja ahtaaseen eteiseen asettelua. Toki vasta käytännössä selviää, miten noiden vaunujen kanssa meillä toimittaisiin; kasattaisiinko ne aina ulos lähtiessä vai raivattaisko tilaa eteiseen naulakkoa/kenkätelinettä poistamalla jne.



Käyn vielä joku päivä kokeilemassa sopiihan meidän Brio Primo- turvakaukalo varmasti ratteiden runkoon. Tuon turvakaukalon kanssa meillä kävi jo pieni moka, kun ostimme sen jo hyvissä ajoin emmekä silloin olleet ajatelleet Brion vaunuja hankkivamme. Turvakaukalo oli niin vanhaa mallia, ettei siinä ollut vaunurunkoon sopivaa osaa ja jouduimme hankkimaan uuden kaukalon nyt, kun nämä Brion vaunut meille näyttävät tulevan. Hoksasimme tuon, kun myyjä esitteli liikkeessä turvakaukalon kiinnitysmahdollisuutta vaunurunkoon. Vaikutti kätevältä ja helpolta kauppareissuja ajatellen. Siispä etsin nettikirppiksiltä edullisen Brion Primo -turvakaukalon, jossa tuo kiinnistyssysteemi oli! Aiemmin olin löytänyt telakallisen kaukakalon 15€:lla ja nyt ostin samaan hintaan pelkän kaukalon, joten ei maksanut paljoa! Sain vielä myytyä nettikirppiksellä pois tuon aiemmin hankitun kaukalon (ilman telakkaa, kun sen me pidimme tuota uutta kaukaloa varten), joten nyt ei ole kahta kaukaloa nurkissä pyörimässä :) Monet ei uskalla nykyään ostaa käytettyjä tai "liian" vanhoja kaukaloita, mutta itse emme miehen kanssa usko noiden menevän miksikään muutamissa vuosissa. Tuo uusi kaukalo taitaa olla vuodelta 2011 tai 2012 ja se aiempi oli muutamia vuosia tuota vanhempi.

Nuo Brio Smile -vaunut valitsemme pehmeällä kantokassilla/-kopalla, koska tuo kovakoppa veisi liikaa tilaa. Toki kova koppa näyttäisi vaunuissa hieman nätimmältä ja vaunumaisemmalta, mutta meidän käyttöön tuo pehmeä sopii paremmin.


Pehmeällä kopalla olevia yhdistelmiä oli hankala löytää nettikaupoista ja ainoat tarjousvaunut olivat niissä aina vain kovalla kopalla. Kaikissa kaupoissa maksoivat 599€ kovalla kopalla ns. tarjouksessa. Pelkkiä rattaita myydään 499€ halvimmillaan, mutta ei yhdistelmänä pehmeän kopan kanssa :( Joudumme siis ostamaan pehmeän kopan ja rattaat erikseen. Onneksi löysin huutonetistä edes tuon pehmeän kantokopan/-kassin edullisemmin ja nyt odottelen sen saapumista kotiini :) Yritän vielä katsella noita pelkkiä rattaita käytettyinä, mutta tällä hetkellä en nähnyt niitä missään myynnissä erikseen. Joudumme ehkä ostamaan ne siis uutena. Todella huonosti löytyi netistä kuvia pehmeällä kopalla olevista yhdistelmistä, joten laitan niitä sitten, kun meille nuo vaunut on hankittu! Ehkä ne helpottavat jonkun toisen valintaa sitten :) En myöskään onnistunut löytämään yhtään blogia/arvostelua siitä, miten tuo pehmeä koppa on toiminut käytännössä näissä Smile-vaunuissa. Sama koppahan käy tuohon Happy-malliin ja koppakin on nimeltään Brio Happy eli alkujaan siihen suunniteltu.

Ja tosiaan kävimme siis myös Lastentarvike-liikeessä katsomassa vaunuja, mutta heillä ei noita Brion vaunuja myyty. Valinnanvaraa olisi siellä ollut jopa liikaa eikä yksikään myyjä joutanut meitä palvelemaan siellä ollessamme. Emme siis jääneet katselemaan sieltä vaunuja silmäilyjä enempää vaan, kun mieskin oli tykästynyt noihin Brioihin ja ne hyväksynyt niin eipä jakseta käyttää aikaa enempää vaunujen vertailuun. Vaunumallin valinta on nyt siis tehty ja enää täytyy selvittää, mistä ne lopulta ostetaan! Jos tiedätte, mistä saisi Brio Smile -rattaat edullisesti niin vinkatkaa ihmeessä! Esim. jos tiedätte lopettamassa olevia vaunuliikkeitä tai missä on alennuskampanjoja niin saa vinkata. Pitäisköhän pistää pikkusisko tekemään hintavertailua tuonne pääkaupunkiseudulle ja anoppi etelä-savoon ja koluta itse tämä itä-suomi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti