tiistai 17. marraskuuta 2015

Äitiyspakkaus 2015

En olekaan vielä tehnyt postausta aiheesta ÄITIYSPAKKAUS! Olen sen saanut jo muistaakseni kuukausi sitten, mutta siitä kirjoittaminen jäi vielä, kun en saanut aikaiseksi ottaa kuvia. Noh, nyt jaksoin ja ehdin kaivaa kameran esille ja ajattelin tänään kirjoittaa muutaman sanasen siitä :)



Äitiyspakkausta sai hakea heti, kun oli saanut neuvolasta raskaustodistuksen (saa, kun raskaus kestänyt 154 päivää eli n. 5kk). Laitoin hakemuksen heti menemään netin kautta ja noin kuukausi siitä meni ennen kuin pakkaus oli kotona. Tässä on tosi paljon vaihtelua, miten nopeasti pakkauksen kotiinsa saa. Kuulin, että joillain mennyt vain viikko kuin toisilla yli kuukausi!

Mutta asiaan! Otimme pakkauksen, koska esikoinen tulossa ja koimme tämän kivaksi muistoksi ja tärkeäksi, kun ei ennestään tällaista pakkausta meillä ole. Ehkä olemme myös sen verran perinteisiä, että koimme tämän itsestään selväksi/normaaliksi tavaksi vaikka ehkä rahana (140€) olisi mennyt paremmin käyttöön. Vaatteita on jo kertynyt aika paljon, mutta aiomme kyllä käyttää näitä äitiyspakkauksen vaatteita muiden ohella.


Tämä talvihaalari on mielestäni tosi kiva ja ihana. Yllätyin, että se olikin raidallinen! Kelan sivuilta olin katsonut pakkausta etukäteen, mutta luulin haalarin olevan yksivärinen. Haalarin pinta tuntuu minusta vähän vettä hylkivältä ja väri on kaunis. Tosi hyvä, että tästä saa tehtyä pussimallisen myös niin ehkä tätä tämän talven aikana voi käyttää vaunuissa lämpöpussina kovilla pakkasilla tai keväämmällä sellaisenaan. Vastasyntyneelle tämä on kyllä järkyttävän reilu ja toivon, että meidän vauva mahtuisi tähän ensi talvena ja tälle olisi silloin vielä käyttöä. Olisi harmi, jos tämä jäisi käyttämättä kokonaan. Ps. Laitoin tuohon kuvan, miten haalari muutetaan pussiksi noilla neppareilla ja vetoketjuilla. Eikös näytäkin, että siinä olisi monsterilla silmät ja suu, joka näyttää kieltä ;)


Bodeja pakkauksessa on monta. Värit ovat kivoja ja tykkään varsinkin tuosta limenvihreästä, kun se on niin raikas ja keväinen. Isojahan nämä ovat ja nyt kun näitä ei vielä ole pesty niin verrattuna eri merkkisiin samaa kokoa oleviin tuntuvat olevan reilummalla mitoituksella tehtyjä. Ehkä kutistuvat pesussa hieman. Puolet bodyistä kietaisumallisia ja puolet tavallisia. Yhdessä jatkonepparit haarassa niin menee pidempään. Kahdessa pienimmässä kietaisubodyssa käännettävät "tumput" käsille, jottei vauva kynsi itseään. Tämä kynsimisasia tuli itselle täysin uutena enkä ollut osannut ajatellakaan, että vauvat voisivat vahingossa itseään kynsillään ja siksi näitä tumppuja tai kääntöhihoja kannattaisi vaatteissa suosia! Vauvoilla on kuulemma tosi terävät pienet kynnet...
Äitini kertoi, ettei bodyja tainnut olla äitiyspakkauksessa 80- tai 90-luvun puolivälissä vielä ollenkaan tai vain tosi vähän. Silloin käytettiin erillisiä paitoja ja housuja. Kaipa nämä bodyt ovat käytössä kätevämpiä? Se selviää aikanaan.


Pakkauksessa tulee vain yksi paita ja siitä päättelen, että bodyt ovat nykyään se ns. yleisvaate vauvalle ja noita paitoja ei juuri kannata pienelle hankkia. Meillä ei taida olla hankittuna erillisiä paitoja kuin ehkä yksi tämän lisäksi. Potkuhousuja ja housuja pakkauksessa tuli monet. Niitä meillä on jo ennestään aika paljon, mutta jospa näille käyttöä tulisi. Tykkään, ku ovat värikkäitä. (Siniturkoosit saattavat päästää väriä, joten ne pitäisi pestä erikseen ettei tahraa muita vaatteita!) Noi kuuttipotkuhousut meillä jo oli aiemmin ostettuina kaupasta, kun sellaiset kesällä alesta löysin enkä ollut äitiyspakkaukseen tutustunut kelan sivulla.


Makuupussi tulee meillä varmasti käyttöön vaunuihin ja ehkä äitiyspakkaukseen peitoksi, kun mahtuu siihen paremmin kuin iso peitto. Ajattelimme aluksi pitää vauvan sänkynä tätä pakkauksta meidän makuuhuoneessamme ja myöhemmin sitten nukuttaa vauvaa pinnasängyssä. Tosin voi olla, että suunnitelmat vielä muuttuvat. Pussilakana on omaan makuun hieman tylsä. Kuvio on kyllä kiva, mutta valkea pohjaväri on vähän turhan pliisu omaan makuun, kun tykkään väreistä :) En ole varman tuleeko tämä lakana meille käyttöön, kun noita kirppislakanoita on kertynyt niin paljon, että voisin ehkä myydä tämän eteenpäin, kun tiedän, että jotkut näitä äitiyspakkauksen tuotteita mielellään ostavat. Nuo talvivarusteet ovat kyllä tosi reiluja ja villahaalari jää ainakin nyt keväällä käyttämättä. Mahtuukohan se vielä ensi syksynä vai ehtiikö jäädä pieneksi?


Tämä pilvikuvioinen yöpuku on tosi kivannäköinen. Kestovaippa menee takuulla kyllä myyntiin käyttämättömänä. Ei kiinnosta alkaa pyykkäilemään vaippoja, kun muutenkin ollaan sen verran saamattomia ja laiskoja pyykkäämään. Kertakäyttövaipoilla aiotaan mennä alusta alkaen. Vauvan kanssa-kirja on myös aika huono ja turha. Siinä on tekstit suomeksi ja ruotsiksi ja "juoni" oli kyllä aika olematon, etten osaa kuvitella sitä lukevani vauvalle. Eniten häiritsi se ruotsinkielinen teksti :D

Mut yleisarvio pakkauksesta on positiivinen. Kaikki tuotteet löytyi, mitä pakkauksessa pitikin olla. Pesty ei vielä olla mitään vaan se jää joulu-tammikuulle. (Kuvista puuttuu mm. valkea aluslakana ja pyyhe, siteet ja kortsut, kun en niitä jaksanut kaivaa esille eri kaapeista.) Suosittelen hankkimaan tämän varsinkin, jos on esikoinen tulossa :) Kyllä noi värit ja kuosit käy niin tytölle kuin pojallekin, jos ei kaipaa tytölleen pelkkää punaista ja pinkkiä. Itse oon aika tykännyt mm. sinisestä ja etukäteen päätin, että meille ei noita pinkkejä tai punaisia vaatteita muutenkaan tulisi vaikka tyttö olisi tulossa vaan saa pukeutua niihin väreihin, mitkä mua (ja miestä) miellyttää :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti