perjantai 20. marraskuuta 2015

Eka saikkupäivä raskauden aikana

Päädyin hakemaan tälle päivälle sairaslomaa. Eilinen työvuoro meni jo vähän puolikuntoisena, kun parina yönä nukkunut vähän huonosti ja sitten yllättäen puolessa välissä vuoroa alkoi huipata. Kävin pian sen jälkeen tauolla ja huimausta ei oikestaan loppuillan aikana ollut, mutta muuten oli vähän huono/paha olo ja tuli kuumotuksia.

Mulle tulee noita kuumotuksia nyt raskauden aikana töissä kiusallisesti, jos esim. sählään kassalla tai joudun jotain normaalista poikkeavaa tekemään (esim. teen asiakkaalle kuitinkorjauksen tai tulee joku yllättävä kommentti/palaute). Lehahdan siis vissiin ihan punaiseksi, kun iskee kauhea kuumotus kasvoille. Punastun normaalistikin helposti niin tämä on aika kiusallista. Välillä alkaa kuumottaa vaan ihan normaaleissakin tilanteissa, varsinkin jos asiakkaana on nuori mies tai joku puolituttu. Joskus ennakoin jo etukäteen ottamalla työtakin pois ja vähentämällä vaatetusta, jos aavistan, että kohta varmaan tulee tukalat paikat. Mut sit tulee näitä ylläritilanteita. Toivon vaan jälkikäteen, etten olis näyttänyt ihan tulipunaiselta tai ettei asiakas luule, että punastuin siksi, kun oisin hänestä kiinnostunut :D Peilistä en ole itseäni näissä tilanteissa onneksi nähnyt!

Mut palatakseni saikkuun; en saanut yöllä nukuttua hyvin ja neljän jälkeen pyörin vain sängyssä. Tuli supistuksia ja mahaa vihloi. En ole varma oliko ne supistukset välillä oikeita vai vaan harjoitussupistuksia. Veikkaan molempia. Maha kovettui tosi helposti ja usein ja samalla myös vihloi alavatsaa. Saattoi olla liitoskipujakin osittain. En ole kovin hyvä tunnistamaan näitä kipujen aiheuttajia. Lisäksi vauva myllersi mahassa tosi aktiivisesti.

Aamulla soitin työterveyteen ja kävin siellä samalla, kun vein miehen töihin yhdeksäksi. Sain saikkua tälle päivälle ja varmaan olisin saanut pidempäänkin, jos oisin vaivojani valitellut. Mulla on nyt viikonloppu vapaata niin katsotaan ensi viikolla uudelleen millainen tilanne sitten on. Oon vähän huono ottamaan saikkua, ns. liian tunnollinen työntekijä. Koen aina kauheita tunnontuskia ja mietin pitkään oonko riittävän kipeä tai tarpeeks painava syy kysyä saikkua. Tiistaina on seuraava normaali neuvolakäynti niin jospa taas maanantain käyn töissä normaalisti ja sit tiistaina valittelen vaivojani neuvolassa ja kuuntelen, miten siellä ohjeistavat jatkon suhteen. Töissä infon täti vähän marmatti, kun ilmoitin niille niin kuulemma niin myöhään saikustani. Mulla ois tänään ollut kassavuoro klo 11-18.30 ja menin tuolta työterveydestä suoraan käymään sit töissä, kun mulla ei ollut numeroa kännykässä. (kello oli ehkä 9.20-9.30.) Kyseessä siis hypermarketti, jossa luulis porukkaa olevan töissä tarpeeks ilman muakin. En siis tuossa toimipaikassa normaalisti tee vuoroja muuten kuin nyt raskauden loppuvaiheessa niin en oo näköjään muistanu tallentaa sen paikan esimiehen tai edes infon numeroa talteen itselleni enkä selvittää, miten siellä pitäisi saikuista ilmoittaa. Ois varmaan pitänyt soittaa sinne heti kasilta, kun kauppa aukes, mut aattelin eka varmistaa, että saan saikkua.

Kävin tuon jälkeen nopeesti kiertämässä läheiset kirpparit, mut en löytänyt mitään. Kävely oli kyllä hidasta, kun alamahaan vihloo koko ajan liikkuessa. Kävin myös leikkauttamassa nopeesti hiuksista huonot latvat pois, kun on ollut suunnitelmissa jo kesästä asti. En oo vaan saanu aikaiseks, kun aina parturien aukioloaikana mulla on normaalisti töitä enkä jaksa ikinä ennen iltavuoroakaan käydä. kerrankin satuin sellaiseen aikaan tuohon ajanvarauksettomaan parturiin, että se oli auki. Hävetti kyl vähän istua siihen parturituoliin, kun mulla 10cm juurikasvu kohta paistattelee päässä. Latvat mustat/tummanruskeiks haalistunut ja juuresta maantienväriset vaaleahkot. Tällainen nätti liukuvri tullut nyt raskauden aikana, kun päätin jättää värjäykset ja kasvattaa omaa väriä sen ajan :D

Vauva edelleen myllertää tosi aktiivisesti aamuyöstä lähtien. Osa näistä kivuista voi johtua vauvastakin, kun ei se normaalisti aiemmin noin paljoa ole mahassa muljuillut tai potkiskellut. Mikä lie aktiivisuuskohtaus sille nyt tullut. Vai tällaistako tämä loppuraskaus tulee olemaan? Tähän loppuun vielä kuva millaisen liittymislahjan saan, kun tilasin Vauva-lehden extempore netistä.
Finlaysonin hoitolaukku, jossa vaipanvaihtoalusta. Näytti niin kivalta, kun joku nettikirppiksellä tuollasta myi niin piti vähän googlata ja selvittää, mistä tuollaisen saa kaupanpäälliseksi :D http://www.lehdentilaus.fi/joulu2015/?utm_campaign=jouluhyrra_2015&utm_source=sanomakauppa.fi&utm_medium=banner
Tuollaisen tarjouksen löysin ja sitä kautta oli edullisin tuo lehti tilata. Ei jää paljoa hoitolaukulle hintaa, mikäli se vaan on hyvä ja ihan käyttökelpoinen. Hoitolaukkua mulla ei vielä ole niin, jospa tuosta nyt olisi löytynyt sopiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti